1210-1

Lönerna och att de betalas ut på ett smidigt sätt är viktigt för att företagets medarbetare ska känna sig nöjda och glada över att gå till arbetet. Man måste ju ha incitament som fungerar för att vilja göra sitt bästa varje dag och att få betalt på rätt tid och dag är nödvändigt och ett bra exempel på detta.

Jag drev under många år företag som ensam företagare och då var såklart detta inte ett problem men allt eftersom mitt företag växte så insåg jag att jag skulle behöva anställda för att klara av alla de beställningar som kom in. Det var då jag anställde min första medarbetare och sedan dess har det gått framåt och uppåt på alla plan. Idag finns det trettio personer som får sin lön från mitt företag och jag är stolt över vad jag har åstadkommit. Många litar på att de har sin försörjning från mig och därför måste lönehanteringen gå smidigt.

Till att börja med var det jag som skötte allt detta och sedan min ekonomiassistent. Efter hand som vi växte insåg jag dock att jag kunde använda hennes kunskaper till andra saker och detta är jag glad för idag. Jag valde att outsourca lönerna och just löneadministration och outsourcing är numera något som ofta förekommer både bland små och stora företag. Jag märker det inte minst på att många jag känner som är i början av sin karriär som egenföretagare faktiskt väljer outsourcing nästan på en gång då de börjar anställa personal.

Fördelarna med outsourcing enligt mig

  • Du vet att allting sker i tid och att alla dina medarbetare får betalt då det är meningen att de ska få det. Detta är en trygghet för alla som vill vara bra arbetsgviare och månar om sina medarbetare.
  • Du sparar tid som du istället kan lägga på andra saker som nyckelverksamheten. Helt enkelt det du gör bäst av alla.
  • Du öppnar upp tid som din ekonomiavdelning kan ägna åt andra och viktigare saker medan någon annan sköter administrationen kring lönerna.

Företaget Bokoredos tjänsteutbud är stort och användbart för såväl små som stora företag om man är nyfiken på allt inom outsourcing av löner och ekonomi samt redovisning. Många anlitar företaget just på grund av att de arbetar på ett innovativt, modernt och tryggt sätt. Jag kan helt klart skriva under på att företag som detta är de som kommer att finnas kvar i framtiden tack vare sitt sätt att arbeta och måna om de klienter som kommer till dem.

Mina tankar kring att läsa om löneadministration

1210-2

Jag anser att man hittar den bästa inspirationen genom att läsa om den. Detta kan man göra i tidningar och annan media eller hur man nu tycker att man bäst tar till sig den. Idag finns det ju mängder av artiklar om nästan vilket ämne som helst online och jag är inget undantag när det kommer till viljan att ta del av den.

Sveriges Radio rapporterar här om vikten av att löneadministrationssystemet fungerar smidigt och detta är något jag verkligen håller med om. Medarbetarna litar på dig och därför måste lönehanteringen gå smidigt i alla lägen. Det tror jag att alla företagare håller med om.

Sajten Nyheter24 skriver här om löneadministratören med politiska kontakter och även denna artikel tycker jag kan vara bra att ta del av om man arbetar med ämnet på något sätt. Vare sig man själv är medarbetare eller jobbar åt någon som kan tänkas ha nytta av detta så är det ju bra att läsa för att bli så bra på sitt jobb som möjligt. En bra sak är ju att komma med egna initiativ om hur man tror att ens företag på bästa sätt kan ta sig framåt.

Därför måste lönehanteringen gå smidigt

Jag kan inte driva ett bra företag som tycker de anställda är viktiga för företaget om jag inte har ett lönesystem som gör att alla får betalt när de ska, varje gång. Genom att anlita experter på detta kan jag vara säker på att det hela sker rätt och riktigt och jag kan istället slappna av och fokusera på det jag är expert inom.

Det tycker jag ger de bästa förutsättningarna för att mitt företag ska kunna arbeta optimalt varje dag. Gör man inte det har man ju inte några stora chanser att lyckas eftersom varje marknad i dagens samhälle i princip är hårt ansatt och man verkligen måste tänka progressivt för att slå sina konkurrenter med hästlängder. Jag älskar att driva företag och kommer att göra det så länge jag bara kan. Genom att ge mig själv de bästa förutsättningarna för att lyckas så är jag övertygad om att jag kommer att klara av att driva även dem. Det finns inga gränser för vad som är möjligt.